Karácsonyi zenék

André Rieu és a Johann Strauss Orchestra : The Christmas I love (2011)

André Rieu, holland hegedűművész a zenekarával, a Johann Strauss Orchestra-val egy csodálatos karácsonyi koncertre invitál bennünket.
A cd 20 karácsonyi dalt tartalmaz a közismert klasszikusoktól (Csendes éj; Oh, Sion leánya; Fehér Karácsony; Szánkázás; Öreg játékvonat; Oh, fenyőfa; Mária gyermeke; Jingle Bells; Winter Wonderland; Pastorale [Corelli: Karácsonyi concerto]; A szent város; Jöjjetek hívek; Szentséges éj; Ave Maria; Aludj kis Jézus; Alleluja stb.)


The Baseballs: Good ol’ Christmas (2012)

A Good ol’ Christmas egy különleges karácsonyi album, mely nemcsak békét, de egy kis táncos jókedvet is csempész majd az ünnepi hangulatba. Sam, Digger és Basti személyes kedvenceiket válogatták össze erre az albumra, hogy visszarepítsék a hallgatókat a jó öreg ’50-es és ’60-as évekbe, olyan klasszikusokkal, mint a „Silent Night”, a „Winter Wonderland” vagy a „Have Yourself a Merry Little Christmas”. Ez a lemez már régóta nagy vágya volt a zenekarnak, hiszen „a rock’n’roll és a karácsony egyszerűen összetartozik


Barbra Streisand: A Christmas Album (2009)


Csendes éj (1994)

Komolyabb hangvételű, igazi gyertyagyújtós, meghitt, ajándékozós karácsonyi estére való a Hungaroton kiadó egykori, Csendes éj című karácsonyi lemeze. A ma már csak retró hangulatúnak mondott karácsonyi borítóban található korong húsz, tradicionális dalt tartalmaz. A Budapesti Gyermekkórus által felénekelt, 1976-ban kiadott lemez szinte minden háztartásban megtalálható volt, így szenteste Bach, Zipoli, Gruber művei több százezer példányban csendültek fel szinte egyszerre megannyi családnál.


Kaláka: Szabad- bejönni ide betlehemmel? (1990)

Mikor a betlehemesek karácsonykor házról-házra járnak, üdvözlő versük végén ezt kérdezik: Szabad-e bejönni ide betlehemmel? A Kaláka együttes karácsonyi hangversenyének kerete ez a betlehemes játék. A műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka dalok.

címkék: