Móra Kiadó megemlékezést szervez Molnár Ferenc születésének 140. évfordulójára

2018.01.12-én lenne Molnár Ferenc 140 éves (Január 12 egyben Ernő nap is.)

Ennek tiszteletére a gyermekkönyveit gondozó Móra Kiadó megemlékezést szervez 12-én, pénteken 10 órai kezdettel a Hatszín Teátrumban (1066 Budapest, Jókai u. 6), melyen korlátozott számban vendégül lát érdeklődő osztályokat. Mivel azonban egy széleskörű megemlékezést szeretne, az eseményt on-line közvetíti, így minden távolabb eső iskola vagy magánszemély is bekapcsolódhat nézőként határon innen és túl egyaránt.

Vendégeink lesznek Geszti Péter és Dés László, a Vígszínházban bemutatott Pál utcai fiúk zenés darab alkotói, és Emőd Teréz, és Kómár Éva, a Petőfi Irodalmi Múzeum Pál utcai fiúk kiállításainak kurátorai.

Szó esik életéről, munkásságáról, műveiről, bejátszásokat láthatnak színpadi műveiből és filmekből, bejelentkeznek nemzetközi felolvasók, így különféle nyelveken hallhatnak rövid részeket könyveiből és egy nagy közös éneklésre is szeretnénk lehetőséget nyújtani Dés Lászlóval, hogy érezzük, A GRUND MI VAGYUNK!

A esemény időtartama 60-80 perc lesz. Online a Facebook Móra rajongói oldalán vagy a Móra TV csatornáján http://www.ustream.tv/channel/twGSDejB4yH  csatlakozhatnak.

 

Üdvözlettel 

Kovács Zsanett 

Móra Könyvkiadó Zrt.

címkék: