Év végi ajánló - állományunkból kölcsönözhető filmek

Az orvosdoktor (2013)

színes, magyarul beszélő, német filmdráma, 150 perc

Rendező: Philipp Stölzl

(hangok: magyar, angol; felirat: magyar)

Anglia, a 11. században. A fiatal Rob Cole egy különleges képesség birtokában van: előre érzi a másik ember közelgő halálát, ha megérinti. Miután édesanyját egy gyógyíthatatlan betegségben elveszti, a vándorló borbély mellé szegődik, aki bevezeti a gyógyítás rejtelmeibe. Azonban hamar rájön, hogy az ismeretei szörnyen hiányosak. Megtudja, hogy perzsa Isfahanban a nagy Ibn Sina iskolájában tanulhatna orvoslást. Mivel az arab világban a keresztényekre azonnali halál vár, zsidónak álcázza magát, és útra kel, hogy elérje célját. Útja során azonban számos akadályba botlik.

 


Csillagporos emlékek (1980)

fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 85 perc

Rendező: Woody Allen

(hangok: magyar, angol, lengyel; leirat: magyar, görög, lengyel, portugál, szerb)

A legendás vígjátékrendező, Sandy Bates (Woody Allen) beleunt a viccelésbe. Hiába látogat el egy régi filmjeiből szervezett vetítéssorozatra, ott is csupán addigi munkája jelentéktelenségével szembesül. Míg rajongói elől bujkál, régi nagy szerelme, Dorris és új barátnője Isobel jár a fejében. A hallucinációktól, ufórajongóktól és az első komoly filmjét újravágni igyekvő producerektől szorongatott  rendező menekülni szeretne: de talán vár még rá valahol egy happy end…


Így neveld a sárkányodat (2010)

színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 92 perc

(hangok: magyar, angol, ivrit, hindi; felirat: magyar, angol, ivrit, hindi)

A Cressida Cowell sikerkönyve alapján készült film a melák viking harcosok és vad sárkányok világába röppenti nézőit. A történet középpontjában egy viking tinédzser áll, aki Berk szigetén él, ahol a sárkányokkal való küzdelem a mindennapi élet része. Elérkezik a beavatás ideje, amikor hősünk bizonyíthatja rátermettségét törzsének és apjának. Ám amikor találkozik egy sebesült sárkánnyal, és végül összebarátkozik vele, a kis "sárkányölő" világa a feje tetejére áll.


A tégla (2006)

színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 153 perc

(hangok: magyar, angol, cseh; felirat: magyar, angol, cseh, román)

rendező: Martin Scorsese

Billy Costigan (Leonardo DiCaprio), az újonc rendőr alvilági környezetben nőtt fel. Ő az ideális tégla, akinak be kell épülnie a Frank Costello (Jack Nikolson) vezette maffiába. Az a dolga, hogy Castello bizalmába férkőzve, segítsen rendőr feletteseinek lebuktatni a maffiózót. Mindeközben Colin Sullivanben (Matt Damon), a különleges nyomozóegység tisztjében mindenki megbizik, senki sem gyanítja, hogy ő Costello beépített embere.

Véres gyémánt (2006)

színes, magyarul beszélő, amerikai-német akcióthriller, 143 perc

rendező: Edward Zwick

(hangok: magyar, angol, cseh; felirat: magyar, angol, cseh, román)

Solomon (Djimon Hounsou), akit elválasztanak a családjától és arra kényszerítenek, hogy a gyémántmezőkön dolgozzon, egy nap különleges drágakövet talál, amit élete kockáztatásával elrejt, hogy az érte kapott pénzzel megmentse a családját. Archer (Leonardo DiCaprio), az exzsoldos tudomást szerez a kincsről és Mady Bowen (Jennifer Connelly) újságírónő közvetítésével Solomon mellé szegődik abban a reményben, hogy a kincs sikeres értékesítésével ő is jól jár és végre elhagyhatja Afrikát. A két ember sorsa végzetesen összefonódik az életveszélyes vállalkozás során.

Eredet (2010)

színes, magyarul beszélő, amerikai-angol sci-fi akciófilm, 142 perc

rendező: Christopher Nolan

(hangok: magyar, angol, lengyel; feliratok: magyar, arab, görög, héber, lengyel, portugál, román)

Két ifjú és ambiciózus építész együtt dolgozik, s nem csak kollégák, hanem a legjobb barátok is, ám kapcsolatukra némi árnyék vetül. A vállalatnál kifejlesztettek egy olyan technológiát, amely segítségével be lehet lépni az álmokba, és bizonyos emberek fejéből így információhoz lehet jutni. Amikor Cobb él ezzel a lehetőséggel, a dolgok egyre bonyolultabbakká válnak...


A kincses bolygó (2002)

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 88 perc

rendező: Ron Clements, John Musker

(hangok: magyar , angol; felirat: magyar, angol)

Jim Hawkins átlagos kamaszfiút egy nap utoléri a nagy kaland: megtalálja a kincses bolygó térképét, és egy habókos tudós, Doppler professzor társaságában nekivág a végtelen űrnek. Űrvitorlásuk legénysége azonban gonosz tervet forral. Jimék a kapitány és néhány hű embere társaságában még idejében elmenekülnek a lázadók elől, de tudják: Hosszú John Silver, a kiborg és rettegett kalózai addig nem tágítanak a nyomukból, míg meg nem szerzik a régi űrkalózok legendás kincsének térképét.

Robert Louis Stevenson A kincses sziget című könyve az egyik legnépszerűbb kalandregény. Ez a történet kerül új környezetbe a Disney legújabb animációs filmjében, A kincses bolygóban.


címkék: