Feliratos filmek - nyelvtanulóknak ajánljuk

Egy amerikai párizsban (1951)
 színes, amerikai film (109 perc)

Hangok: magyar, német, spanyol
Felirat: magyar, angol, cseh, dán, finn, francia, német, görög, héber, izlandi, olasz, norvég, lengyel, portugál, spanyol, török

A felejthetetlen Gene Kelly, Arthur Freed, a legendás producer és Vincente Minelli rendező összefogtak, és elkészítették ezt a varázslatos musicalt, amely az Amerikai Filmintézet minden idők száz legjobb filmjének listájára is felkerült.
Jerry Mulligan (gene Kelly), a volt amerikai katona Párizsban él, és festőként próbálja megkeresni kenyerét. Itt ismerkedik meg Lise-zel, a bájos francia lánnyal, aki eladó egy parfümszalonban.


Az utolsó éjszaka Hong Kongban (1997)
színes amerikai-francia-japán romantikus dráma (99 perc)

Hangok: angol
Felirat: magyar, román

1997-et írunk. A Hong Kongot irányító brit kormány készül visszaadni a Kelet Gyöngyszemének nevezett várost Kínának. Az angol újságíró, John (Jeremy Irons) már jó ideje itt él, s bár még mindig kívülállónak érzi magát, éppen kezd otthonaként gondolni Hong Kongra, s igaz barátokra is szert tett a városban. Szívét már régóta  szorongatja Vivian (Gong Li), a volt luxusprostituált iránt érzett reménytelen szerelme, hiszen a nő korábbi futtatójával, Changgal él együtt, s a helyi szokások nem engedik meg, hogy egy európai férfival folytasson szerelmi viszonyt. Amikor John megtudja, hogy szervezetét megtámadta a leukémia, s az orvosok sem jósolnak neki fél évnél többet, végleg elveszti a reményt, hogy szerelmével lehessen. Elkeseredésében kilép a munkahelyéről, s az utcákat járva elkezdi videokamerával rögzíteni az élményeit. E szokatlan forgatás közben találkozik a fiatal Jeannel, aki súlyos titkot őriz az arcát elcsúfító sebhely mögött…


Biciklitolvajok, (1948)
 fekete-fehér olasz játékfilm (90 perc)

Hangok: olasz
Felirat: magyar

Vittorio de Sica rendező mesterien mutatja be, hogy egy váratlan esemény miként forgatja fel egy sanyarú sorsú ember életét.
A hónapok óta munkanélküli családapa, Antonio (Lamberto Maggiorani) lehetőséget kap, hogy plakátragsztóként dolgozhasson, de az ehhez szükséges biciklihez csak nagy nehézségek árán jut. Ám a bűntől fertőzött Róma nem engedi, hogy megkapja az esélyt egy könnyebb életre, mert már az első napon ellopják a kerékpárt. Leleményes kisfiával, Brunóval azonban elhatározza, hogy nem hagyja annyiban a dolgot, és a tolvaj nyomába ered…


A házmester (2014)
színes, feliratos, francia komédia (97 perc)

Hangok: francia

Antoine egy rock zenekar tagja, akit egy nap teljesen váratlanul ér utol a depresszió. A kiégett zenész kilép addigi életéből, és hirtelen ötlettől vezérelve elvállalja egy társasház házmesteri állását. Kezdetben idegenül mozog új munkakörében, ám egy idő után nyugalmat talál a kukák tologatása, a posta válogatása és az udvar sepregetése során. Lassanként a lakókkal is megismerkedik: barátra lel a félrecsúszott ex-focista, valamint egy frissen visszavonult, de megállni képtelen asszony, Mathilde személyében. A lakók egyre jobban megszeretik a különc Antoine-t, aki hol egy épület makett, hol egy kutya számára nyújt menedéket gondnoki lakásában, és még arra is időt fordít, hogy futórózsákat szerezzen az udvar vidámabbá tételére. Saját magával és depressziójával azonban továbbra sem tud szembenézni, bár tisztában van vele, ez egy nap elkerülhetetlenné válik.


Vadon (2015)
színes, feliratos, amerikai életrajzi dráma (115 perc)

Hangok: angol

Felirat: angol

Cheryl (Reese Witherspoon) fiatal, mégis úgy érzi, mindent elveszített. Az élete összeomlóban van (és ő is mindent elkövetett, hogy tovább omoljon), de lát kiutat. Csak nagyon hosszút. Bár életében nem kirándult, egy hirtelen ötlettől vezérelve vándorútra indul. Több mint 1500 kilométert gyalogol az Egyesült Államok nyugati partvonalán. Átkel a Mojave sivatagon, megmássza a Sierra Nevadát, végiggyalogol Kalifornián és Oregonon, kibírja a havat és a forróságot. És legfőképpen: a magányt. Hosszú útja során persze sok emberrel találkozik, köt barátságokat és túlél néhány ijesztő kalandot: de az igazi társaságát a múltjából meríti. Menet közben a régi, elrontott élete szereplői kísértik.


címkék: