Januári filmajánlónk

Januári filmajánlónk - kölcsönözhető dvd-k

 

Aranyhaj (2010)

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 91 perc

(hangok: magyar, angol; feliratok: magyar, angol, angol halláskárosultaknak)

A bájos Aranyhaj egy toronyban él. A gonosz boszorkány még csecsemőkorában rabolta el a királylányt, azóta tartja bezárva. Aranyhaj egyhangú élete megváltozik, amikor a toronyban talál menedéket üldözői elől a királyság legkeresettebb banditája., Flynn Ryder. Flynn azt hiszi, hogy minden meglepetésre felkészült. Téved, mert Aranyhajra nem lehet felkészülni. A lánynak 30 méter hosszú, varázserejű copfja  van, igazi vadóc, és ha kell, nagyokat üt egy palacsintaütővel. A furcsa páros sok-sok vidámsággal és izgalommal teli fantasztikus utazásra indul.

 


Marry Poppins (1964)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 133 perc

(hangok: magyar, angol; feliratok: magyar, angol, angol halláskárosultaknak)

Banksék házában a kis Michael és Jane nagyon elhagyatottnak érzik magukat, mivel szüleik nagyon kevés időt töltenek velük. Egy nap a keleti széllel megérkezik Mary Poppins (Julie Andrews), a nevelőnő. Táskája azonnal lenyűgözi a gyerekeket, hiszen szinte feneketlen, annyi varázslat lapul benne. 
A gyakorlatilag tökéletes Mary Poppins társaságában még a házimunka is játéknak tűnik, és minden nap egy újabb izgalmas kalandot tartogat.


Repcsik: A mentőalakulat (2014)

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 83 perc

(hangok: magyar, angol; feliratok: magyar, angol halláskárosultaknak)

Egy elit repülőgépekből álló csapat legfontosabb küldetése, hogy megállítsa a történelmi jelentőségű nemzeti parkokban dúló tüzet. Amikor a világhírű versenyző, Rozsdás megtudja, hogy fel kell hagynia a versenyzéssel, úgy dönt, hogy csatlakozik a légi mentőkhöz. Veterán tűzoltótársaival Rozsdás igazi hőssé válik.


A rádió aranykora (1987)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 85 perc

(hangok: magyar, angol, lengyel; feliratok: magyar, dán, finn, görög, ivrit, norvég, lengyel, portugál, szerb, svéd)

rendező: Woody Allen

Egyhangúan és eseménytelenül telnek a zsidó család tagjainak napjai a második világháború elején. A rádió az álmodozást jelenti számukra. A véres háborúkról és gyönyörű hírességekről szóló rádiójátékok bűvöletében élő tízéves Joe Needleman minden vágya, hogy igazi kalandban lehessen része. Arról álmodik, hogy egy nap ellenséges kémeket vagy német tengeralattjárókat láthat. Míg azonban Joe fantáziáját a rádió hangjai töltik ki, a hangok mögötti embereknek meg vannak a saját álmaik.  A narrátor (maga Woody Allen) emlékein keresztül megismerhetjük, mit jelentett a rádió hullámain érkező világ, a Manhattan-i csillogás és pompa, a gazdagok, a mulatók és budoárok világa egy egyszerű polgárcsalád életében. Mindez a negyvenes évek slágereivel fűszerezve, és annyi humorral tálalva, hogy mindenkinek garantáltan kellemes szórakozást ígér.


Amadeus (1984)

színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma

(hangok: magyar, angol; feliratok: angol)

rendező: Milos Forman

A film a léha, életvidám, felelőtlen zseni és a szorgalmas, fegyelmezett, de nagy művésszé sosem váló zeneszerző rivalizálását meséli el. Antonio Salieri, az udvari zeneszerző kétségbeesetten tapasztalja, hogy az isteni tehetség, amire mindig is vágott, egy trágár, pajkoskodó mókamesternek adatott meg, aki nem más, mint a II. József udvarába érkező Mozart. Az irigységtől elvakult középszerű zenész mindenáron tönkre akarja tenni Mozartot, de valóban ő némította el a világ egyik legnagyobb zenei tehetségét? A rejtély és a zene örök marad.


47  Ronin (2013)

színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus kalandfilm, 118 perc

(hangok: magyar, angol, cseh, lengyel, orosz; feliratok: magyar, angol halláskárosultaknak, bolgár, cseh, észt, görög, héber, horváth, lengyel, lett, litván, orosz, román, szlovén, ukrán)

Mikor egy álnok hadúr meggyilkolja mesterüket és száműzi őket a földről, a 47 vezető nélkül maradt szamuráj esküt tesz arra, hogy bosszút áll, és visszaszerzi népük becsületét. Miután otthonaikból elüldözve szétszóródtak a világban, a roninok Kai, az általuk korábban megvetett félvér szolga segítségét kérik abban, hogy egy mitikus lényekkel, alakváltó boszorkányokkal és természetfölötti szörnyűségekkel benépesített világon átverekedve magukat beteljesíthessék sorsukat.

címkék: