Júniusi dvd ajánlónk

Kismaszat és a Gézengúzok (1984)

színes, magyar ifjúsági film, 72 perc

Egy svéd turista házaspár veszekszik egy budapesti közért előtt. Végül külön-külön folytatják a városnézést és mindketten azt hiszik, a babakocsiban ülő kisgyermekük a másikuknál maradt. A kicsi eközben a bolt előtt várja a szüleit…Aggodalomra azonban semmi ok: Tercsi éppen arra jár, védelmébe veszi a beszélni még nem is tudó csöppséget és segítségül hívja pár barátját. A Gézengúzok egész Budapestet mozgósítják , hogy előkerítsék Kismaszat hozzátartozóit. Ebben nagy segítséget jelent számukra a taxis, Döme (Bodrogi Gyula).


Kóristák (2004)

színes, magyarul beszélő, francia-svájci-német zenés dráma, 96 perc

Hangok: magyar, lengyel, cseh, francia

Feliratok: magyar, lengyel, horvát, szlovén, szerb, cseh

1949, Franciaország. Clément Mathieu, a munkanélküli zenetanár elvállal egy felügyelő-tanári állást egy nehezen kezelhető gyerekek számára fenntartott nevelőintézetben. Az igazgató, Monsieur Rachin által bevezetett és alkalmazott kemény, rideg nevelési módszerek megdöbbentik az új tanárt. A zene varázsának és a közös éneklésnek köszönhetően azonban Mathieu-nek sikerül megváltoztatnia a gyerekek hétköznapjait.


Az emlékek őre (2014)

színes, fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 97 perc

Hangok: magyar, angol

Felirat: magyar

Főbb szerepekben: Brenton Thwaites, Jeff Bridges, Alexander Skarsgard, Katie Holmes, Meryl Streep

Egy tökéletes jövőben, ahol nincs háború, fájdalom, szenvedés, az ifjú Jonas is megkapja életre szóló feladatát a vének tanácsától. A mentorával töltött idő alatt azonban ráébred, hogy mekkora árat kell fizetnie mindenkinek ezért a színtelen békéért. Az emlékek ifjú őre letér a kijelölt ösvényről és a szabályokat felrúgva azt teszi, amiről azt gondolja, hogy helyes.


Gettómilliomos (2008)

 8 Oscar díj nyertese!

színes, magyarul beszélő, angol-amerikai filmdráma, 120 perc

Hangok: magyar, angol

Feliratok: magyar, angol

A tizennyolc éves Dzsamál Malikot már csak egyetlen kérdés választja el a Legyen Ön is milliomos! indiai változatának főnyereményétől. Csakhogy az utcagyerekként felnőtt, iskolázatlan Dzsamál nyerő szériája gyanús lesz a show nagymenő műsorvezetőjének: vajon hogyan képes megoldani olyan feladatokat, amiken nála sokkal műveltebb versenyzők is elbuknának? Dzsamál kalandos életét megismerve kapjuk meg a választ a kérdésre. A mumbai gettóból bátyjával, Szálimmal és a szintén árva kislánnyal, Latikával az oldalán Dzsamál emberpróbáló kalandokat élt át, míg a végzet eddig a sorsdöntő pillanatig vezérelte. A tét pedig sokkal nagyobb, mint gondolnánk…Kódjátszma (2014)

színes, magyarul beszélő, angol-amerikai életrajzi dráma, 114 perc

Hangok: magyar, angol

Feliratok: magyar, román

1952 telén rendőrök érkeztek Alan Turing , az elismert matematikus, kódfejtő és háborús hős otthonához, hogy kivizsgáljanak egy bejelentett betörést. Végül azonban magát, Turingot tartoztatták le „közerkölcsöt sértő viselkedése „ miatt, hogy elítéljék és testet-lelket megalázó meghurcoltatásnak vessék alá azért, mert homoszexuális volt. A rendőröknek persze fogalmuk sem volt arról, hogy valójában a modern kor számítástechnikájának egyik pionírját tartóztatták le. Alan Turing 1943-ban tudósokból, nyelvészekből, sakkbajnokokból és hírszerzőkből álló válogatott csapata élén feltörte a feltörhetetlennek tartott Enigmát, Németország II. világháborús kódfejtő berendezését.


Exodus: Istenek és királyok (2014)

színes, magyarul beszélő, amerikai-angol történelmi kalandfilm

Hangok: magyar, angol, orosz, lengyel

Feliratok: magyar, angol, orosz, észt, litván, lengyel, ukrán

rendező: Ridley Scott

Az Exodus: Istenek és királyok látványos és izgalmas történet egy férfiról, akinek van bátorsága szembeszállni egy hatalmas birodalommal. A legmodernebb vizuális effektusokat felvonultató, káprázatos film Mózes jól ismert történetét eleveníti fel: ellenszegül Ramszesz fáraó akaratának, és 400 ezer rabszolga élére áll, hogy életük legnagyobb útjára vezesse őket – halálos csapások sorozatával sújtott Egyiptom földjéről a szabadságba.Hogyan írjunk szerelmet? (2014)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 106 perc

Hangok: magyar, angol

Felirat: magyar

Főbb szerepekben: Hugh Grant, Marisa Tomei

A jobb napokat látott forgatókönyvíró, Keith Michaels (Hugh Grant) egyszer csak azon kapja magát, hogy egy ötvenhez közelítő, elvált férfi lett, aki évek óta nem írt sikeres filmet és le is van égve. Szerencsére ügynöke nem felejtette el, és szerzett neki egy munkát: az uncsi kisváros egyeteme tanárt keres. Mivel zsebe üres, Keith nem mondhat nemet. Nem találja a helyét a tanári karban és meglehetősen félvállról veszi a tanítást. Ám megváltozik a hozzáállása, amikor találkozik Hollyval (Marisa Tomei), akivel hamarosan rájönnek, hogy mindketten ugyan azt várják az élettől: egy második lehetőséget.

címkék: