A költészet napja 2015

A Hévíz folyóirat elmúlt három évének terméséből válogatták a szerkesztők, Szálinger Balázs és Cserna-Szabó András a Magvető kiadó gondozásában megjelent Hévíz Irodalmi Antológia anyagát. A kiadvány bemutatóját április 15-én szerdán, A magyar költészet napja alkalmából  tartottuk könyvtárunkban.

A rendezvényen Szálinger Balázs, a kiadvány egyik szerkesztője mesélt az antológia keletkezésének műhelytitkairól és a Hévíz folyóirat elmúlt három évéről. Őry Rózsa, aki folyóirat kiadójának, Hévíz Város Önkormányzatának képviseletében volt jelen, a jó együttműködést emelte ki a város és az irodalmárok között. Péntek Imre, a Pannon Tükör folyóirat főszerkesztője is fontosnak tartotta elmondani, hogy a megyében megjelenő két lap között jó a viszony, és ez a mai megosztott irodalmi életben példa értékű és őrzendő.

A közönség örömére felolvasások is elhangoztak: Nagy Betti és Péntek Imre költők olvasták fel egy-egy versüket, Szálinger Balázs pedig Gelencsér Milán versét és Ambrus Lajos gasztronovelláját osztotta meg velünk.

címkék: