Májusi dvd ajánlónk

Várandósok – Az a bizonyos kilenc hónap (2012)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 110 perc

A hatalmas könyvsiker alapján készült „Várandósok - az a bizonyos kilenc hónap” szórakoztató és szívmelengető vígjáték öt párról, akiket alaposan próbára tesz a gyerekvárás nehézségei.

Főbb szerepekben: Cameron Diaz, Matthew Morrison, Dennis Quaid, Brooklyn Decker, Chris Rock, Elizabeth Banks, Anna Kendrick, Rodrigo Santoro, Chace Crawford, Jennifer Lopez.

 


Mamma mia! (2008)

színes, magyarul beszélő, amerikai-angol-német zenés vígjáték, 109 perc

Hangok: magyar, angol   Feliratok: magyar angol, arab, dán, finn, holland, izlandi, norvég, svéd

A Mamma Mia! az azonos című West End-musical 2008-as filmváltozata.A húszéves Sophie Sheridan szórakozott édesanyjával, Donnával egy kis görög szigeten él, ahol Donna a Villa Donna szállót vezeti. Sophie rövidesen hozzámegy vőlegényéhez, Skyhoz, és szeretné, ha édesapja vezetné az oltárhoz, azt azonban nem tudja, ki is ő. Donna régi naplóját elolvasva a lány arra a következtetésre jut, hogy három férfi közül kell kiválasztania a megfelelőt. Meghívja hát Samet, Harryt és Billt is az esküvőre anélkül, hogy anyjának bármit is szólna.

Főbb szerepekben: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Coli Firth, Amanda Seyfried


Levelek Júliának (2010)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 105 perc

Hangok: magyar, angol   Felirat: magyar

Veronában – abban a gyönyörű városban, ahol Rómeó megismerkedett Júliával – van egy hely, ahol a szerelmi fájdalommal küzdők segítséget kérvén, üzenetet hagyhatnak Júliának. Sophie, a feltörekvő írónő itt talál egy 50 éve íródott levelet, amely örökre megváltoztatja az életét. A lány hamarosan egy romantikus utazáson találja magát oldalán a levél szerzőjével, a már nagymama korú Clairerel és annak jóképű unokájával, s rádöbben, hogy néha a legszebb szerelmi történet az, amit magunk is átélhetünk.


Este (2007)

színes, amerikai romantikus dráma, 105 perc

Rendezte: Koltai Lajos

Hangok: angol, magyar   Felirat: magyar, angol

Az Este a mély érzelmek filmje: az anyák és lányaik közötti szeretet erejéről mesél, mindezt egy olyan anya szemszögéből, aki életének alkonyán olyan titkot fed fel, amely mindenkire óriási hatással lesz a környezetében. A rátörő emlékeknek engedve Ann Lord megoszt egy régóta őrzött titkot a lányaival, Constance-szal, aki boldog házasságban él, és Ninával, a nyughatatlan egyedülálló nővel. Mindketten ágya mellett állnak, mikor Ann kijelenti, hogy látni szeretné élete szerelmét. De vajon ki lehet ez a titokzatos "Harris", s mit jelenthetett az anyjuknak?

Főbb szerepekben: Vanessa Redgrave, Natasha Richardson, Meryl Streep, Glenn Close 


Indokína (1992)

színes, feliratos, francia romantikus dráma, 160 perc

Hangok: magyar, francia

A történet Indokínában, Franciaország gyarmati uralmának utolsó éveiben játszódik. Egy egyedülálló francia nő az egyik ültetvényen saját lányaként nevel fel egy vietnámi hercegnőt. Életük akkor vesz drámai fordulatot, amikor mindketten ugyanabba a francia katonatisztbe szeretnek bele. Indokína a másság, a misztérium, a gyarmati hatalom, a tragédia és a regényesség megtestesítője. A Távol-Kelet egzotikus illatai, ritka örömök felfedezése, a létezés nagy kérdései, a végtelenbe vezető út, ahol minden megtörténhet.

Főbb szerepekben: Catherine Deneuve , Vincent Perez 


 

címkék: