Cd ajánlónk hideg téli estékre

Enya: And winter came (2008)

Az And Winter Came… Enya ír zeneszerző és énekesnő hetedik stúdióalbuma. Az album tizenkét dalából tíz Enya, Roma Ryan és Nicky Ryan szerzeménye; az Oíche Chiúin a Csendes éj ír nyelvű változata, az Oh Come, Oh Come Emmanuelt pedig angol és latin nyelven énekelte fel az énekesnő.
Enya egy videófelvételben, ezt mondta az album címéről (jelentése: „És eljött a tél…”): „Eredetileg karácsonyi albumot terveztem, gondoltam, nagyrészt karácsonyi énekek feldolgozásai és néhány karácsonyi témájú eredeti szerzemény lesz rajta. A téma azonban, ami végül meghatározóvá vált, a tél volt. Innen jött a cím.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sting: I fon a winter’s night (2009)

A Roxanne énekese a hagyományos brit népköltészethez, klasszikus zeneszerzőkhöz és írókhoz nyúlt új lemezének készítésekor.Stingtől a brit szigetekről származó tradicionális dalok, valamint Purcell, Praetorius, Schuber és saját műveinek érdekes és sokszínű átértelmezéseit kapjuk, amiben a világzene, a jazz és a country találkozik modern zenei elemekkel nagyon egyedi felfogásban.Az albumon ugyan csupán két új szerzemény szerepel, a többi dal sem a megszokott formában szólal meg. A lemezt hallgatva kellemes, egyedi élményekben gazdag utazást kapunk.

 

Dongó együttes: Hópelyhek tánca (2001)

Ez a hangulatos lemez a gyermekek részére készült, amelyben többek között Csukás István, Weöres Sándor, Henrich Heine, Jacques Prevert költeményei szerepelnek. Címének megfelelően a megzenésített versek a téli ünnepeinkről, a téli örömökről szólnak .

 

Celine Dion: Loved me back to life (2013)

A „Loved Me Back To Life”  ellenállhatatlanul szenvedélyes, és a szív olyan húrjai rezonálnak rá, melyek kevés kivétellel mindannyiunkban megvannak és könnyűszerrel megszólaltathatók.

 

Gájer Bálint: Egyszerű az (2014)

A lemez tizennégy remekül hangszerelt dalt tartalmaz, amelyek között saját művek és feldolgozások (Adele, Bruno Mars, Michael Jackson) is egyaránt fellelhetők. Bár ezek az előadók elsőre elég különbözőnek tűnhetnek, Gájer Bálint könnyed swing-es stílusa sikeresen hozza közös nevezőre dalaikat, amelyek tökéletes egységben szólalnak meg .


Rúzsa Magdolna: Dalok húrokra és fúvósokra (2014)

A dupla CD és DVD-ből álló exkluzív hanghordozón újra átélhetjük Magdi nagysikerű, Művészetek Palotájában adott 2013. év végi koncertjét.


Zenélő Pálóczi. 60 éve a zenéért, művészetért. (2014)

A zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola 2014-ben ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját.
Ennek tiszteletére megjelent lemezen bemutatkoznak a zeneiskola  tehetséges növendékei, kamaraegyüttesei,  zenekarai, kórusa.


Koncz Zsuzsa: Tündérország (2013)

Tündérország címmel készült el Koncz Zsuzsa 38. lemeze, amelyre 12 új, illetve korábbi felvételeken nem szereplő dal került. A CD-n hallható két olyan megzenésített vers is, amelyek zenéjét a 2013 tavaszán  elhunyt Bódi László Cipő írta. A közönség élőben 2014. március 14-én ismerhette meg az új album tartalmát.

Koncz Zsuzsával, a lemez kapcsán készített interjú a Magyar Narancs oldalán: http://magyarnarancs.hu/zene2/koncz-zsuzsa-enekes-88008


Csík zenekar: Amit szívedbe rejtesz (2014)

A Kossuth-díjas Csík zenekar új - szám szerint tizedik – lemeze , Amit szívedbe rejtesz címmel, 2014-ben jelent meg Fonó gondozásában.

„A lemez abban feltétlenül különbözik az előzőektől, hogy már nemcsak autentikus népzenei darabok, illetve népdal- és rockátdolgozások szerepelnek rajta, hanem teljesen saját szerzemények is. A csapat bármit játszik, népzenei együttes marad, ezeken a hangszereken ezt tudjuk a legjobban, emellett továbbra is szeretjük a kortárs alternatív zenéket, amelyek jól működnek népzenei hangszereléssel. Az egyensúlyozásra törekvés megmaradt bennünk” – nyilatkozta Szabó Attila az MTI-nek.


Mark Twain: Ádám és Éva naplója Igó Éva és Rátóti Zoltán előadásában (2006)
Hangoskönyv. A teljes szöveg 79 perc.

Végre megismerhetjük az első emberpár történetét a "leghitelesebb" forrásból. Ádám és Éva "saját" naplója szívhez szóló, derűs töprengés arról, hogyan próbál eligazodni a nő és a férfi a hétköznapok gondjai és örömei, valamint a társa és a maga érzelmei között. A művet Thaly Tibor fordításában nyújtjuk át. A történet Igó Éva és Rátóti Zoltán előadásában hangzik el, a kiadvány teljes játékideje 79 perc.


Szabó Magda: Freskó. Előadja Molnár Piroska (2011)
Hangoskönyv. A teljes szöveg 8 óra.

Annuska falra festette apja, a tarbai pap háznépét olyannak, amilyennek éles gyermekszemével látta. 20 éves korában azután megszökött a házból, aminek hazugsággal, zsarnoksággal, gyűlölettel telített levegőjét nem tudta elviselni. Kilenc év múltán az édesanyja temetésére tér vissza először. Az írónő megfesti a freskó alakjainak portréit, sorban feltárulnak előttünk az érdekek, titkok és bűnök, amik összetartják a családot, melyből mindenki kikívánkozott, de csak a lázadó kisebbik lánynak volt ereje az elszakadásra. Molnár Piroska bravúros előadása segít eligazodni a Szabó Magda építette érzelmi labirintusban, és maradandó élményt nyújt a hallgatónak.

címkék: